Οικογενειακές διακοπές στη Μονεμβασια Ξενοδοχείο Ξιφούπολις 
 

Το ξενοδοχείο οφείλει το όνομα του στην αρχαία πόλη ‘ΞΙΦΟΥΠΟΛΙΣ’.

Στην πραγματικότητα, όλη η περιοχή που σήμερα φέρει την ονομασία ‘ΞΙΦΙΑΣ’ είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία ΞΙΦΟΥΠΟΛΙΣ. Η ανάπτυξη του ΞΙΦΙΑ ήταν έντονη τα τελευταία 30 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους πρώτους κατοίκους, αν όχι ο πρώτος κάτοικος, του ΞΙΦΙΑ ήταν Βρετανός, το 1957. Σήμερα, πολλοίΓερμανοί και Βρετανοί έχουν αποκτήσει σπίτια και μάλιστα αρκετοί από αυτούς μένουν μόνιμα στην περιοχή. Η φυσική ομορφιά της περιοχής, σε συνδυασμό με το ιδανικό κλίμα, χειμώνα-καλοκαίρι, έχουν καταστήσει το ΞΙΦΙΑ πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το ξενοδοχείο ‘ΞΙΦΟΥΠΟΛΙΣ’ αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε, κατά κύριο λόγο, από τη διάθεση προσφοράς προς τον τόπο καταγωγής μας. Το ξενοδοχείο ‘ΞΙΦΟΥΠΟΛΙΣ’, αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον και την αισθητική της περιοχής και αποτελεί την καλλίτερη ‘διαφήμιση’ για τον επισκέπτη. Με γνώμονα τα παραπάνω, οι επισκέπτες, μπορούν να απολαύσουν τη φιλοξενία μας διαμένοντας σε ένα από τα διαμερίσματα, studio flats και δωμάτια που προσφέρει το ξενοδοχείο μας. Τα διαμερίσματα είναι ενός υπνοδωματίου και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα. Στο υπνοδωμάτιο υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι, ενώ στο living room υπάρχει η δυνατότητα διαμονής 2 επιπλέον ατόμων.


Τα διαμερίσματά μας είναι συνολικού εμβαδού 40 τ.μ. Τα studio flats και τα δωμάτια είναι συνολικού εμβαδού 28 τ.μ και έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας έως τριών ατόμων. Όλα τα διαμερίσματα και τα studio flats διαθέτουν μπαλκόνι το οποίο κοιτάζει προς τη θάλασσα και έχει σαν φόντο το Κάστρο της Μονεμβασίας. Κάθε δωμάτιο διαθέτει έγχρωμη τηλεόραση με τηλεχειριστήριο, air-condition για ψύξη-θέρμανση, δυνατότητα σύνδεσης στο Internet (dial-up) και πλήρως εξοπλισμένο πολυκούζινο. Το ξενοδοχείο ‘XIFOUPOLIS’ διαθέτει μια εξωτερική πισίνα μεγάλων διαστάσεων ( 15μ. επί 8μ.) για ενήλικες, καθώς και υδρομασάζ τριών θέσεων. Δίπλα από την πισίνα ενηλίκων, υπάρχει μία μικρότερη πισίνα για παιδιά. Οι δύο πισίνες, διαχωρίζονται μεταξύ τους με ειδικό κάγκελο ασφαλείας, το οποίο δεν επιτρέπει στα παιδιά να εισέρχονται στο χώρο της πισίνας για ενήλικες. Τέλος, το ξενοδοχείο μας διαθέτει ένα ολοκληρωμένο bar το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του 24 ώρες, με ποτά, αναψυκτικά-παγωτά και ελαφρύ φαγητό. Οι πελάτες του ξενοδοχείου μας μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, ξαπλωμένοι αναπαυτικά στις ξαπλώστρες δίπλα από την πισίνα με θέα τη θάλασσα και το Κάστρο της Μονεμβάσιας. Όσο για αυτούς που καλοκαίρι σημαίνει μόνο θάλασσα, η τοποθεσία του ξενοδοχείου μας θα τους ενθουσιάσει.

Το ξενοδοχείο ‘XIFOUPOLIS’ βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τις καλλίτερες παραλίες της περιοχής. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της Μονεμβάσιας έρχονται στην περιοχή μας για να απολαύσουν τις παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι το ξενοδοχείο ΄XIFOUPOLIS’ είναι η ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ξέγνοιαστες και ήρεμες διακοπές για αυτούς και την οικογένειά τους σε μία περιοχή αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς.

Επιπροσθέτως, το Κάστρο της Μονεμβασίας αποτελεί ιδανικό μέρος για τους ρομαντικούς και όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και την λαογραφική παράδοση του ξεχωριστού αυτού τόπου. Σε όλα αυτά, αξίζει να προσθέσουμε την ύπαρξη πολλών νυχτερινών μαγαζιών με διαφορετικά είδη μουσικής που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό της νυχτερινής διασκέδασης

     
© Copyright Xifoupolis.gr